Klasický nákyp
Zařazeno v kategorii: Recepty - Sladká jídla
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 509×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Klasický nákyp ingredience:
2 hrnky ryze
mleko
cukr krupice
1 lzice masla
3 vejce
citronova kura
rozinky
malinova stava
Klasický nákyp postup:
Nejprve uvarime ryzovou kasi.Ryzi proplachneme horkou vodou,zalijeme vodou,aby byla potopena,a za obcasneho zamichani varime,az se voda vypari.
Teprve potom prilijeme mleko,osladime,pridame lzici masla a zvolna varime,az se ryze rozvari na kasi.
Kasi je lepsi varit v rendliku ve vodni lazni,ryze se tolik nepripaluje.
Kasi dame vychladnout,utreme zloutky s maslem a cukrem do peny,smichame s kasi,pridame nastrouhanou citronovou kuru,rozinky a nakonec tuhy snih z bilku.
Ve vymastenem pekaci zapeceme.
Na taliri jeste muzeme prelit malinovou stavou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Klasický nákyp"
Zkuste také
Reklama