Jahodový krém
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 474×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jahodový krém ingredience:
500 g jahod
0,5 l šlehačky
¼ l mléka
50 g cukru
2 žloutky
10 g škrobové moučky
Jahodový krém postup:
Do mléka dáme žloutky, cukr, škrobovou moučku a vše důkladně rozkvedláme. Nádobu dáme na oheň do vodní lázně a za stálého míchání necháme přejít var.Krém dáme vychladnout a pak smícháme se smetanou. Na dno misky dáme čerstvé jahody, zalijeme je krémem a ozdobíme šlehanou smetanou. Navrch šlehačky přidám ještě jahody pro ozdobu. Konzumujeme vychlazené.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Jahodový krém"
Zkuste také
Reklama