Jablková žemlovka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Hana
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 12 488×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jablková žemlovka ingredience:
1 pokrájená veka
3jablka
2skořicové cukry
2lž. medu
5OOml mléka
2 vejce , máslo
Jablková žemlovka postup:
Zapneme troubu na 180-200stupnů. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky, v misce je smícháme se skořicovým cukrem a medem. V druhé misce smícháme mléko, skořicový cukr a žloutky. Pekáček dobře vymažeme máslem.Dno vymazaného pekáčku pokryjeme plátky veky, lehce a rychle namočených v mléce (hodí se na to kuchyňská pinzeta nebo kleště). Na ně naskládáme jablka a na ně opět namočenou veku. Vrstvíme do vypotřebování všech surovin, poslední vrstva je namočená veka.
Horní vrstvu pokapeme rozpuštěným máslem a přikryjeme alobalem, pekáček dáme do trouby. Pečeme asi 20-30 minut, než zezlátne horní vrstva. Pak pekáček vyndáme na žemlovku dáme ušlehaný sníh ze 2 bílků. Pekáček vrátíme asi na 5 minut do trouby ,než sníh zezlátne.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Jablková žemlovka"
Zkuste také
Reklama