Jablečný koláč jinak
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Iveta
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 2 730×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jablečný koláč jinak ingredience:
1 balení listového těsta
12lž moučkového cukru
1kg jablek
120g másla
Jablečný koláč jinak postup:
Dno koláčové formy rovnoměrně pokryjeme deseti lžícemi cukru a zalijeme trochou vody. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřince a dílky vložíme na cukr. Jablka zalijeme 100 g rozpuštěného másla. Formu postavíme na oheň a opatrně zahříváme. Mícháme a obalujeme jablka ve zkaramelizovaném cukru. Až trochu změknou, sejmeme je z ohně. Jablka lehce nadzdvihneme a přidáme k nim zbývající máslo. Posypeme cukrem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto vyválíme a jablka jím zakryjeme. Pečeme 25 minut, vyklopíme a podáváme teplé nebo studené.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept " Jablečný koláč jinak"
Zkuste také
Reklama