Hrk hrk čokoládové řezy s mandarinkami
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 957×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hrk hrk čokoládové řezy s mandarinkami ingredience:
Na těsto:
3 vejce
120 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru
150 g polohrubé mouky
1 balíčku Kypřicího prášku do pečiva
1 PL kakaa
Na krém:
2 kompoty mandarinkové ( po 300g)
200 – 250 ml smetany ke šlehání
1 balení Créme Olé puding bez vaření s čokoládovou příchutí
1 balení Smetafixu Dr. Oetker
Na ozdobu:
1 balení Šlehačky Dr.Oetker v prášku
1 PL kakaa
1 Dekor poleva světlá Dr. Oetker
Hrk hrk čokoládové řezy s mandarinkami postup:
Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem. Vypracujeme hladké těsto. Těsto vylijeme na plech 30x40 cm, vymazaný a vysypaný hrubou moukou. Pečeme při 200 C asi 12 min.Do uzavřené nádoby vlijeme kompot i se šťávou, přilijeme šlehačku a přidáme Créme Olé a Smetafix. Nádobou zahrkáme dokud se suroviny nespojí v krém.
Vzniklou směs natřeme na vychladlý korpus a rovnoměrně rozetřeme. Šlehačku připravíme podle návodu a zašleháme kakao. Šlehačku natřeme na krém a ozdobíme rozpuštěnou polevou.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Hrk hrk čokoládové řezy s mandarinkami"
Zkuste také
Reklama