HRABĚNČIN KOLÁČ
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veronika Paroulková
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 114×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
HRABĚNČIN KOLÁČ ingredience:
---těsto---
45 dkg špaldové (polohrubé) mouky
20 dkg másla
15 dkg cukru + 2 vanilkové
1/2 prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody (lépe stravitelné)
špetka soli
2 žloutky
mléko dle potřeby
---náplň---
10 jablek
4 lžičky cukru
2 - 3 hrsti vlašských ořechů
rozinky
---sníh---
4 bílky
16 dkg cukru
1 lžička skořice
HRABĚNČIN KOLÁČ postup:
- Těsto jednoduché - smícháme sypké, přidáme vláčné a všechno proděláme na měkké vláčné těsto.- Hotové těsto zabalíme do folie a dáme na 24 hodin do lednice.
- Druhý den oddělíme 1/3 těsta do mrazáku, ze zbylých 2/3 vytválíme placku na máslem vymazaný plech
(Tento základ možno 10 min zapéct v troubě na 160 - 180 st.)
- Na spodní těsto vyrovnáme vrstvu jablečné náplně - nahrubo rozstrouhaná jablka (slijeme šťávu) + rozsekané ořechy + cukr + skořice + rozinky
- Na jalka rozetřeme sníh ušlehaný se skořicovým cukrem
- Na vrstvu sněhu nahrubo nastrouháme zbylou 1/3 těsta, kterou jsme na začátku dali do mrazáku
(Možno ještě posypat ořechy)
- Péct cca 40 minut na 160 - 180 °C
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "HRABĚNČIN KOLÁČ"
Zkuste také
Reklama