Dvoubarevný koláč
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Denča
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 536×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Dvoubarevný koláč ingredience:
125g moučkového cukru
1 balení vanilkového cukru
4 vejce
125g měkkého másla
150 ml vaječného koňaku
225g polohrubé mouky
½ balení kypřícího prášku do pečiva
75g hořké čokolády, 1 polévková lžíce kakaa
1 polévková lžíce mléka
Dvoubarevný koláč postup:
Máslo umícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny, dále postupně zašleháváme vejce a vaječný likér. Naposledy vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Polovinu těsta vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Do zbylé poloviny přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao a mléko a dobře promícháme. Hnědé těsto rozmažeme opatrně na světlé. Dáme péct asi na 30 minut. Pečeme při 180 stupních C.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Dvoubarevný koláč"
Zkuste také
Reklama