Domácí utopenci
Zařazeno v kategorii: Recepty - Předkrmy > Studené předkrmy
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 12 882×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Domácí utopenci ingredience:
1 balíček Deka (přípravek k nakládání okurek a zeleniny),
porcelánový či kameninový hrnec o obsahu něco přes 2 litry (případně skleněná třílitrová láhev),
1,5 l vody,
0,5 l octa,
400-500 g cibule,
20 špekáčků (což je něco přes kilo, ale nálev stačí do 2 kg),
6 kuliček nového koření,
3 bobkové listy,
1 lžíce moučkového cukru (nebo 2-4 pecičky umělého sladidla),
může být 4-6 menších plátků křenu a 1/2 feferonky - když děláme pro rodinu, nedáváme.
Domácí utopenci postup:
Svaříme vodu s octem, vsypeme celý (nikdy nedělit na několik nálevů!) obsah 100 g balíčku Deka, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout. Špekáčky obupáme, rozkrojíme napůl, ale nedokrojíme (můžeme nechat i vcelku) a do hrnce či sklenice je vkládáme do vrstev rozevřeným řezem dolů střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka.Prosypeme cukrem, pokud jsme zvolili umělé sladidlo, necháme ho rozpustit ve vařícím nálevu, přidáme další koření a zahrne téměř chladným.nálevem. Necháme zrát ve špajzce 10 dní, pokud nevydržíme, alespoň týden.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Domácí utopenci"
Zkuste také
Reklama