Domácí tlačenka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Předkrmy > Studené předkrmy
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 10 komentářů zobrazeno 34 538×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Domácí tlačenka ingredience:
1kg vepřového masa, 250g vepřových kůžiček, sůl, 1 vepřový jazyk
Domácí tlačenka postup:
Maso a vyprané kůžičky zalijeme osolenou vodou a stejnoměrně vaříme na mírném plameni, až je maso měkké. Z jazyka sloupneme kůži, vykostíme jej a na krájíme na kostky. Maso a část kůžiček nakrájíme na menší kostky. Všechny nedáváme, tlačenka by byla příliš tučná. Měkké maso i s vývarem, kterého musí být tolik, aby bylo celé zalito, dáme do igelitových sáčků, které na koncích zavážeme provázkem. Dáme je na tácu do chladničky přes noc vychladnout. Druhý den tlačenku z igelitu vybalíme, krájíme na plátky a podáváme s cibulí a octem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Domácí tlačenka"
Zkuste také
Reklama