Čokoládové suflé
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 205×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Čokoládové suflé ingredience:
250 g másla
100 g cukru krystal
200 g kvalitní hořké čokolády
150 g hladké mouky
40 g hořkého kakaa
5 vajec
1–2 lžíce sypké instantní kávy
rum dle chuti
ovoce dle chuti
lžička škrobu
zmrzlina
Čokoládové suflé postup:
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V míse vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao, kávu a rum a postupně přisypáváme hladkou mouku. Krémem plníme vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na suflé. Případně je můžeme vyložit pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C jen 10 min. Čokoláda uvnitř by měla zůstat tekutá. Mezitím do ovoce přidáme lžičku škrobu, trochu rumu a zahřejeme buď v mikrovlnné troubě, nebo za stálého míchání na sporáku. (K přípravě ovoce můžeme použít i kvalitní džem v kombinaci s mraženým či čerstvým ovocem.) Formičky opatrně vyjmeme z trouby, vyklopíme a ještě teplé naservírujeme s kopečkem zmrzliny a horkým ovocem na talíře.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Čokoládové suflé"
Zkuste také
Reklama