Čokoládová pěna
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 326×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Čokoládová pěna ingredience:
100 ml smetany ke šlehání (30 % tuku)
200 ml smetany (40 % tuku) k našlehání
150 g hořké čokolády s obsahem kakaa min. 70 %
2 lžíce cukru
2 žloutky
4 lžíce kysané smetany
hrst nepražených pistácií
maliny
Čokoládová pěna postup:
V rendlíku uvedeme do varu 100 ml smetany s cukrem. Stáhneme z ohně a přidáme žloutky. Dobře zamícháme, vsypeme nalámanou čokoládu a důkladně promícháme. Necháme vychladnout a ztuhnout.Ušleháme šlehačku a opatrně ji vmícháme do studeného čokoládového krému. Pěnu dáme do skleniček a necháme dobře vychladit.
Těsně před podáváním dáme na každou porci lžičku kysané smetany, posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme čerstvými malinami.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Čokoládová pěna"
Zkuste také
Reklama