Citronový punč
Zařazeno v kategorii: Recepty - Nápoje > Teplé nápoje
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 141×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Citronový punč ingredience:
200 ml červeného vína, 200 ml silného černého čaje, 100 ml rumu, šťáva z půlky citronu, 4 kolečka citronu, 3 lžíce krystalového cukru, 3 hřebíčky, 1 kousek celé skořice, 1 hvězdička badyánu, hrstka rozinek
Citronový punč postup:
Rozinky opereme, zalijeme rumem, a necháme bobtnat minimálně dvě hodiny (lépe do druhého dne). Do hrnce nalijeme víno a čaj, přidáme šťávu z půlky citronu, cukr, koření a dvě kolečka citronu. Necháme pomalu zahřívat. Těsně před bodem varu odstavíme a chvíli necháme louhovat. Do dvou sklenic rozdělíme rozinky s rumem a zalijeme přecezeným obsahem hrnce. Čerstvé kolečko citronu vhodíme do punče nebo jím ozdobíme sklenici.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Citronový punč"
Zkuste také
Reklama