Dnes je Sobota 23.11.2024 a svátek má Klement | V databázi máme 4 808 receptů


České lívance

Zařazeno v kategorii: Recepty - Sladká jídla
Autor: Hanina

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

České lívance ingredience:

300 g polohrubé mouky
5 g soli
4 dl až 1/2 l mléka
1 lžíce cukru
1 vejce
30 g másla
15 g droždí
tuk na pečení

České lívance postup:

Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, lžící mouky a trochou vlažného mléka na kvásek. Do mísy dáme mouku, sůl, rozšlehané vejce smíchané s vlažným mlékem, přidáme vykynutý kvásek a umícháme řídké těsto. Přikryjeme je a necháme kynout, až má dvojnásobný objem. Vykynuté těsto lijeme malou naběračkou do vymaštěného lívanečníku a pečeme po obou stranách do zlatova. Hotové lívance potíráme švestkovými povidly a sypeme strouhaným tvarohem nebo je potřeme jinou ovocnou zavařeninou a ozdobíme tvarohem ušlehaným s kyselou smetanou. Můžeme je také potřít máslem a obalit ve skořicovém cukru. Lívance podáváme vždy teplé.
Obměna:
Při zpracování těsta vynecháme cukr, upečeme tenké slané lívance a podáváme je jako přílohu k dušené zelenině.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "České lívance"

Stav hlasování: 1.8/5 (37 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu České lívance ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Sladká jídla

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci