Broskvové řezy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Lída
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 305×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Broskvové řezy ingredience:
250 g másla
200 g cukru moučka
špetka soli
5 vajec
100 ml mléka
500 g hladké mouky
kypřící prášek
Náplň:
1 kg broskví
100 g meruňkové marmelády
3 lžíce sladkých mandlí
Broskvové řezy postup:
Změklý tuk ušleháme s cukrem a špetkou soli do pěny. Postupně přidáme vejce a mléko a nakonec prosátou mouku, kterou jsme pečlivě promíchali s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout. Těsto přendáme na vymazaný a vysypaný plech. Hustě je poklademe polovinami broskví, které jsme na vypouklé straně několikrát nařízli nožem. V předehřáté troubě koláč upečeme dorůžova. Na prochladlý natřeme glazuru z ohřáté propasírované marmelády. Koláč ještě posypeme opraženými mandlemi a pocukrujeme.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Broskvové řezy"
Zkuste také
Reklama