Bramborovo-houskové knedlíky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Přílohy > Knedlíky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 222×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bramborovo-houskové knedlíky ingredience:
600 g předem uvařených vychladlých oloupaných brambor,
140 g škrobové moučky,
70 g hrubší krupice,
10 g soli,
1 vejce,
na špičku nože prášku do pečiva,
200 g na kostičky nakrájených žemlí bez drobečků,
30 g másla, sádla, nebo jiného tuku na osmažení žemlí,
Bramborovo-houskové knedlíky postup:
Brambory jemně nastrouhat, osolit a zasypat moukou smíchanou s práškem do pečiva a krupicí. Doprostřed udělat důlek kam přidat vejce. Vypracovat v hladké těsto.Osmažit žemli na kostičky pokrájenou. Vychladlou zapracovat do těsta. Vytvořit koule velikosti jablka a ty vložit do vařící osolené vody a uvařit je asi 10 minut.
Uvařené vyjmout děrovanou naběračkou a ihned je vidličkou roztrhnout.
Sypeme je osmaženou cibulkou, mastíme sádlem a podáváme se zelím.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bramborovo-houskové knedlíky"
Zkuste také
Reklama