Bochánek
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 16 947×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bochánek ingredience:
500ml mléka, 40g droždí, 150g cukru, 1kg polohrubé mouky, 3 žloutky, 160g másla, 1 lžička soli, 50g mandlí, 50g rozinek, tuk na vymazání, žloutek na potření
Bochánek postup:
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a vytvarujeme bochánky. Necháme je asi 30 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem. Když vejce zaschne, uděláme do středu ostrým nožem křížek. Povrch bochánků bohatě posypeme půlkami mandlí. Bochánky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut dozlatova.Fotografie
Ohodnoťte recept "Bochánek"
Zkuste také
Reklama