Bílková bábovka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 21 927×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bílková bábovka ingredience:
7 bílků, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 90 g rozpuštěného másla, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, citronová kůra, kousky čokolády nebo ořechů, tuk a hrubá mouka do formy
Bílková bábovka postup:
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Pomalu do něho za stálého šlehání přiléváme tenkým pramínkem vychladlé rozpuštěné máslo. Zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva (pokud máme, můžeme do mouky ještě přimíchat vrchovatou lžíci mletých ořechů). Nakonec vmícháme citronovou kůru a kousky čokolády. Těsto urovnáme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme asi 30 minut při 200°C.Fotografie
Ohodnoťte recept "Bílková bábovka"
Zkuste také
Reklama