Bavorské knedlíky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Přílohy > Knedlíky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 11 903×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bavorské knedlíky ingredience:
Škvarky:
900g čerstvého sádla (část přímo pod kůží)
4 lžíce mléka
trocha hrubé soli
Knedlíky:
1 hrnek škvarků
2 střední vejce
2 lžíce hrubé mouky
125g strouhanky
bylinky (petrželka, nebo pažitka)
koření (pepř, paprika, nebo majoránka)
Bavorské knedlíky postup:
Nakrájet sádlo bez kůže na 2cm kostičky a vložit je do kastrolu, který nesmí být naplněn víc jak do poloviny. Zahřívat velice pomalu, aby se sádlo nepřipálilo. Jakmikle je na dně nějaké rozpuštěnétekuté sádlo, tak přilít mléko, nebo vodu a pokračovat v zahřívání. Osolit a sem tam zamíchat. Jakmile se utvoří hnědé škvarky (nepřeškvařit je, byly by tvrdé) tak slít sádlo přes síto do kamenné nádoby. Teplé škvarky využít do pokrmů, nebo je smíchat s trochou sádla a mazat na chléb.Knedlíky:
Smíchat škvarky s vejcem, kořením a bylinkami. Umíchat a přidat mouku a strouhanku. Nechat směs stát po 10-15min.
Pomocí navlhčených rukou vytvořit menší knedlíky a vložit je po částech do mírně probublávající vody. Uvařit je do měkka (nejlépe je uvařit jeden knedlík, roztrhnout ho a je-li dobře uvařený, stejně uvařit zbytek knedlíků).
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bavorské knedlíky"
Zkuste také
Reklama