Bábovka z vaječného likéru
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 432×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bábovka z vaječného likéru ingredience:
5 vajec, 300 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 dl oleje, 2,5 dl vaječného likéru
Bábovka z vaječného likéru postup:
Žloutky ušleháme s cukrem do světlé pěny a přimícháme olej. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, promícháme, přimícháme likér a nakonec sníh z bílků. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme (asi 40 minut při 180°C). Vychladlou bábovku můžeme ozdobit čokoládovou polevou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bábovka z vaječného likéru"
Zkuste také
Reklama