Bábovka růžovka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 160×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bábovka růžovka ingredience:
4 vejce, 180 ml moučkového cukru, 180 ml oleje, 4 sáčky malinového pudinkového prášku, necelý prášek do pečiva, hrst červených alginátových kuliček, trošku hladké mouky
Bábovka růžovka postup:
Do mísy dáme celá vejce a cukr, elektrickým šlehačem rozšleháme aby zmizely hrudky cukru (nešleháme do husté pěny). Pak za stálého šlehání pomalu přiléváme olej. Přisypeme pudinkové prášky, prosátý prášek do pečiva a krátce zašleháme.Vařečkou vmícháme alginátové kuličky lehce obalené v mouce.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme (170°C, cca 50 minut).
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bábovka růžovka"
Zkuste také
Reklama