Bábovka mnoha chutí
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 2 986×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bábovka mnoha chutí ingredience:
těsto: 250 ml mléka, 1 vejce, 100 g rozpuštěného másla nebo hery, 150 g krupicového cukru, špetka soli, 600 g polohrubé mouky, 30 g čerstvých kvasnic
náplň: libovolná, např. tvarohová, maková, ořechová, povidla, marmeláda, nutella, pudink,...
Bábovka mnoha chutí postup:
Suroviny vložíme v uvedeném poředí do pekárny a zapneme program Příprava těsta nebo vypracujeme kynuté těsto klasickým způsobem. Je-li třeba, můžeme přidat trochu mouky. Po vykynutí těsta oddělujem lžící kousky, každý zploštíme, dáme na něj lžičku náplně a zabalíme. Čím víc druhů náplně použijeme, tím bude bábovka zajímavější. Jednotlivé "buchty" skládáme do vymazané bábovkové formy a necháme ještě 20 minut kynout. Povrch bábovky potřeme mlékem a vložíme ji do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 60 minut. Pokud povrch bábovky rychle tmavne, přikryjeme ji alobalem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bábovka mnoha chutí"
Zkuste také
Reklama