Bábovka Čertíka Bertíka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 2 956×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bábovka Čertíka Bertíka ingredience:
3 vejce, 140 g másla, 140 g cukru, 180 g polohrubé mouky, 1 šálek mléka (200 ml), 0,75 sáčku prášku do pečiva, špetka soli, citronová kůra, 1 vanilkový cukr, hrst rozinek a mandlí
Bábovka Čertíka Bertíka postup:
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr, vlahé mléko a sůl.Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a vmícháme lehce do těsta.
Nakonec přidáme rozinky a loupané, opražené a nakrájené mandle.
Těsto přelijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme zvolna, později oheň zvětšíme. Pečeme celkem asi 45 minut.
Upečenou bábovku vyklopíme na podnos a posypeme cukrem
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bábovka Čertíka Bertíka"
Zkuste také
Reklama