Bábovka bez šlehání
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 4 komentáře zobrazeno 6 398×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bábovka bez šlehání ingredience:
300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 230 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 150 ml oleje, 150 ml vlažné vody, 5 lžic rumu, 2 lžíce kakaového prášku, 2 lžíce mléka + 1 lžíce moučkového cukru
Bábovka bez šlehání postup:
V míse promícháme mouku s práškem do pečiva. Přidáme oba cukry, celá vejce, olej, vodu, rum a všechno důkladně vymícháme v řídké hladké těsto.Větší část nalijeme do vymazané a vysypané formy.
Zbytek těsta smícháme s kakaem, mlékem a lžící cukru a nalijeme na světlé těsto ve formě.
Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme asi hodinu.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bábovka bez šlehání"
Zkuste také
Reklama