Babiččina smažená jablíčka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 727×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Babiččina smažená jablíčka ingredience:
2–3 větší jablka
400 ml mléka
3 vajíčka
hladká mouka
olej na smažení
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
šlehačka na zdobení
Babiččina smažená jablíčka postup:
Oloupaná jablka nakrájíme na kolečka a vyloupneme jádřince. Připravíme si lívancové těsto a vmícháme do něj tuhý sníh z bílků. V tomto těstě pak obalujeme kolečka jablek a smažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Připravíme vanilkovou omáčku z pudinku, který rozmícháme ve větším množství mléka tak, aby byl řidší. Osmažená jablíčka na talíři přeléváme touto omáčkou. Zdobíme šlehačkou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Babiččina smažená jablíčka"
Zkuste také
Reklama