Babiččin mřížkový koláč
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 9 358×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Babiččin mřížkový koláč ingredience:
300 g polohrubé mouky
200 g másla
2 vaječné žloutky
80 g cukru
1 balíček kypřícího prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
citrónová kůra
ostružinová marmeláda
jádra vlašských ořechů
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Babiččin mřížkový koláč postup:
Popis přípravy:Z proseté mouky, másla, cukru, žloutků, kypřícího prášku, vanilkového cukru a citronové kůry vypracujeme měkké těsto, které necháme asi 30 minut v chladu odpočinout. Potom 2/3 těsta vtlačíme do koláčové formy o průměru cca 30 cm, předem vymaštěné tukem a vysypané hrubou moukou. Celý povrch potřeme ostružinovou marmeládou. Ze zbytku těsta vyválíme úzké proužky a vyskládáme z nich na připraveném koláči mřížku. Mezery v mřížce vyplníme půlkami jader vlašských ořechů. Formu s těstem vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna upečeme dozlatova.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Babiččin mřížkový koláč"
Zkuste také
Reklama