Arménský štrůdl
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 265×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Arménský štrůdl ingredience:
listové těsto, 1 hrnek hladké mouky, 3/4 hrnku mletého cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 zakysaná smetana, sekané ořechy, rozinky, kandované ovoce či arašídy...
Arménský štrůdl postup:
Listové těsto rozdělíme na 2 poloviny, každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále do obdelníku (asi 30x20 cm), potřeme náplní (smíchaná mouka s cukrem, olejem a smetanou - nemusíte se bát špatné hustoty) na ni nasypeme oříšky, rozinky, různé sušené ovoce. Důkladně štrůdl zabalíme, aby nám při pečení nevytekl, přeneseme na plech a pečeme dle potřeby.Je to výborný neobvyklý moučník, který vám určitě zachutná.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Arménský štrůdl"
Zkuste také
Reklama