Andělský moučník
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 27 780×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Andělský moučník ingredience:
150 g pískového cukru, 5 vajec, 70 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 3 šlehačky, 3 ztužovače, 1 vanilkový cukr, ovoce dle chuti (banán, jahody, kivi, broskve), marmeláda, čokoláda na vaření
Andělský moučník postup:
Cukr s bílky šleháme do husta, pak přidáme žloutky. Vyšlehanou hmotu smísíme s kakaem a polohrubou moukou. Natřeme na plech vyložený pečícím papírem a pomalu upečeme. Vychladlý piškot (je tenký) rozkrojíme na 3 stejné díly, každý díl pomažeme marmeládou. Na marmeládu vršíme ušlehanou šlehačku se ztužovačem a vanilkový cukrem. Poklademe ovocem a složíme všechny 3 díly na sebe. Celý povrch potřeme také šlehačkou a "počáráme" čokládou (můžeme jen postrouhat nebo posypat kakaem). Dáme vychladit. Pro odlehčení můžeme část šlehačky nahradit kysanou smetanou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Andělský moučník"
Zkuste také
Reklama