Zálivky (celkem 21)
Cibulový dresing
Zálivky → Cibule očistíme a nasekáme hodně na jemno. V míse promícháme s jogurtem, majonézou. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. ... Pokračovat »
Česnekový dresing
Zálivky → V míse smícháme zakysanou smetanu s kečupem. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Umícháme hladký dresing. ... Pokračovat »
Česnekový dresink
Zálivky → Ve vodě rozmícháme olej, sůl, cukr a pepř. Nakonec přidáme jemně nasekaný česnek. Dresink necháme před použitím do druhého dne rozležet v lednici. ... Pokračovat »
Jednoduchá salátová zálivka
Zálivky → Cibuli nasekáme na drobno a smícháme s octem, olejem, solí a pepřem. Tato zálivka se hodí k listovým salátům. ... Pokračovat »
Sezamovo-limetová zálivka
Zálivky → Pastu smícháme s limetkovou šťávou a kůrou, česnekem a mletou paprikou. Přidáme koriandr, osolíme a opepříme. Hodí se například k salátu z lilku. ... Pokračovat »
Bylinkový dressing
Zálivky → Olej, ocet a bylinky dáme do misky a promícháme. Osolíme a ochutíme černým pepřem. Dressing necháme odstát. Hodí se k listovým, zeleninovým, těstovinovým a rýžovým salátům. ... Pokračovat »
Bazalkový dressing
Zálivky → Česnek oloupeme, bazalku opláchneme a necháme okapat. Česnek, bazalku, špetku soli a octa rozmixujeme. Během mixování pomalu přiléváme olej tak, aby se dobře promíchal s bylinkovo ... Pokračovat »
Dressing se sherry
Zálivky → Do misky nalijeme ocet a sherry, přidáme hořčici, cukr, sůl a pepř a dobře je promícháme tak, aby se cukr úplně rozpustil. Potom postupně přiléváme olej a smícháme, až se vytvoří k ... Pokračovat »
Jogurtový dressing
Zálivky → Smícháme jogurt, kyselou smetanu, citronovou šťávu, olej a bylinky. Osolíme a ochutíme pepřem. Nakonec pomalu přimícháme olej. Hodí se k listovým salátům. ... Pokračovat »
Citronový dressing se sýrem
Zálivky → Česnek nasekáme na drobno a smícháme s ostatními přísadami. Potom po kapkách přimícháváme olivový olej, až se vytvoří krémová omáčka. Hodí se k salátům z těstovin. ... Pokračovat »
Rajský dressing
Zálivky → Rajčata, očištěný česnek, kapary a olivy rozmixujeme. Přidáme ocet a olej a vymícháme hladkou pastu. Osladíme a opepříme. Hodí se k listovým a zeleninovým salátům. ... Pokračovat »
Jogurtovo-pomerančový dressing
Zálivky → Jogurt, šlehačku a pomerančovou šťávu dáme do mísy a promícháme. Osolíme a opepříme. Hodí se k listovým, rýžovým a těstovinovým salátům. ... Pokračovat »
Dressing s křenem a ančovičkami
Zálivky → Majonézu, křen, ančovičky a cibuli dobře promícháme. Ochutíme worcesterskou omáčkou a tabascem. Hodí se k listovým, zeleninovým a bramborovým salátům. ... Pokračovat »
Dressing z estragonu a kerblíku
Zálivky → Bylinky smícháme se smetanou, sherry a vínem, osolíme a opepříme. Směs necháme hodinu odstát v ledničce, potom jí znovu dochutíme. Hodí se k houbovým a těstovinovým salátům. ... Pokračovat »
Sladový dressing a řepkovým olejem
Zálivky → Z oleje, citronové šťávy, rajského protlaku a octa umícháme jemnou omáčku. Nakonec přimícháme nasekanou petrželovou nať. Hodí se k salátům z luštěnin. ... Pokračovat »
Ořechovo-medová zálivka
Zálivky → Olej pečlivě promícháme s octem, medem a hořčicí. Potom ochutíme zázvorem, osolíme a opepříme. Hodí se k listovým salátům s ovčím nebo kozím sýrem. ... Pokračovat »
Zelená zálivka
Zálivky → Bylinky namočíme asi na 30 vteřin do vroucí vody. Scedíme a opláchneme ve studené vodě. Vše nadrobno nasekáme a přimícháme majonézu. Hodí se k vaječným, zeleninovým, drůbežím a ryb ... Pokračovat »
Bylinková zálivka s kapary
Zálivky → Majonézu smícháme s kyselou smetanou, hořčicí a ostatními přísadami. Osolíme a opepříme. Hodí se k studeným pečeným masům, vaječným a rybím salátům a zelenině. ... Pokračovat »
Rajský dressing s chilli
Zálivky → Všechny přísady s výjimkou koriandru dáme do misky a dobře promícháme. Koriandr přimícháme až nakonec. Hodí se k salátům z luštěnin nebo k těstovinovým salátům. ... Pokračovat »
Citronová zálivka s mátou
Zálivky → Všechny přísady dobře promícháme, osolíme a opepříme. Hodí se k salátům s mladou čerstvou zeleninou, např. se sladkými čínskými hráškovými lusky nebo kukuřičnými klásky. ... Pokračovat »