Vdolky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Eli
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 169×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vdolky ingredience:
1kg polohrubé nebo hladké mouky, 50-100g rostliného tuku, 60g cukru, 1 žloutek, 40g droždí, 1/2l až 3/4l mléka, lžička soli
Vdolky postup:
Z mísy vykynutého těsta odkrajujeme pomoučenou lžící kousky, které klademe na vál posypaný moukou. Pak je rukou zakulatíme v bochánek, zloštíme a klademe na pomaštěný plech. Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem nebo bílkem a dáme je péci. Vdolky dále zdobíme podle libosti.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Vdolky"
Zkuste také
Reklama