Utopená buchta
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 658×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Utopená buchta ingredience:
130g polohrubé mouky, 1 balíček čokoládového pudinku, 120g krystalového cukru, 100g brusinek, 50g rozpuštěného másla, 200g (1/2 plechovky) slazeného kondenzovaného mléka, 125ml mléka, 600ml (zhruba 2 ½ hrnku o obsahu ¼ l) vařící vody, 1 lžička prášku do pečiva, 1 velké vejce, máslo nebo olej na vymaštění pekáčku
Utopená buchta postup:
Troubu předehřejte na 200°C. Pekáček asi 20x30cm vymažte olejem nebo máslem.Do středu velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a pudink. Přidejte odvážený cukr, brusinky a všechno důkladně promíchejte. Přidejte máslo, mléko, vejce a rychle promíchejte na tekuté těsto. To nalijte do čekajícího vymaštěného pekáčku.
Na těsto nepravidelně rozlijte slazené kondenzované mléko a zalijte odměřeným množstvím vařící vody. Ihned přendejte do trouby a pečte 30 minut.
Podávejte v miskách, nejlépe teplé a doprovázené kompotovaným ovocem, např. meruňkami, broskvemi nebo višněmi. Jakmile buchta vystydne, omáčka do ní vsákne a ztuhne, takže část kouzla je ta tam ( o chuť se nebojte, ta vás neopustí).
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Utopená buchta"
Zkuste také
Reklama