Dnes je Neděle 24.11.2024 a svátek má Emílie | V databázi máme 4 808 receptů


Utopená buchta

Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Utopená buchta ingredience:

130g polohrubé mouky, 1 balíček čokoládového pudinku, 120g krystalového cukru, 100g brusinek, 50g rozpuštěného másla, 200g (1/2 plechovky) slazeného kondenzovaného mléka, 125ml mléka, 600ml (zhruba 2 ½ hrnku o obsahu ¼ l) vařící vody, 1 lžička prášku do pečiva, 1 velké vejce, máslo nebo olej na vymaštění pekáčku

Utopená buchta postup:

Troubu předehřejte na 200°C. Pekáček asi 20x30cm vymažte olejem nebo máslem.
Do středu velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a pudink. Přidejte odvážený cukr, brusinky a všechno důkladně promíchejte. Přidejte máslo, mléko, vejce a rychle promíchejte na tekuté těsto. To nalijte do čekajícího vymaštěného pekáčku.
Na těsto nepravidelně rozlijte slazené kondenzované mléko a zalijte odměřeným množstvím vařící vody. Ihned přendejte do trouby a pečte 30 minut.
Podávejte v miskách, nejlépe teplé a doprovázené kompotovaným ovocem, např. meruňkami, broskvemi nebo višněmi. Jakmile buchta vystydne, omáčka do ní vsákne a ztuhne, takže část kouzla je ta tam ( o chuť se nebojte, ta vás neopustí).

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Utopená buchta"

Stav hlasování: 2.7/5 (34 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Utopená buchta ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Koláče, buchty, bábovky

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci