Tvarohovo-krupicový koláč
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 816×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Tvarohovo-krupicový koláč ingredience:
těsto: 500 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 200 g moučkového cukru, 200 g hery, 2 žloutky, 5 lžic mléka
náplň: 500 g tvarohu, 2 vejce, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 80 g krupice, 80 g rozpuštěného másla, 3 lžičky prášku do pečiva
libovolné ovoce čerstvé nebo kompotované
Tvarohovo-krupicový koláč postup:
Na vále zpracujeme rukama těsto a dáme odpočinout do ledničky.Náplň připravíme důkladným prošleháním všech surovin.
Z těsta vyválíme plát a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, případně rozválíme malým válečkem rovnou na plechu. Můžeme vytvarovat i zvýšené okraje (není nutné).
Na rozválené těsto položíme ovoce, zalijeme náplní a ihned vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (180°C, 25-30 minut) do zezlátnutí povrchu.
Krájíme až po úplném vychladnutí, můžeme lehce pocukrovat.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Tvarohovo-krupicový koláč"
Zkuste také
Reklama