Třešnový zákusek z listového těsta
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 945×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Třešnový zákusek z listového těsta ingredience:
300 g listového těsta, 600 g třešňového kompotu, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce solamylu, 500 ml smetany ke šlehání, 2 sáčky ztužovače šlehačky, 2 sáčky vanilkového cukru, mouku na vál
Třešnový zákusek z listového těsta postup:
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdělník 20×40 cm a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Propícháme ho vidličkou a pečieme v předehřáté troubě při 200 stupněch 20 minut. Necháme vychladnout. Třešně z kompotu necháme v cedníku okapat, šťávu zachytíme do misky a odměříme 300 ml. Pak 250 ml nálevu vlijeme do hrnce, osladíme moučkovým cukrem a přivedeme k varu. Ve zbylém nálevu rozmícháme solamyl a přilijeme ho do vroucího základu. Nálev potom 2 minuty povaříme, poté odstavíme a opatrně do něj vmícháme třešně. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 obdělníky. Jeden z nich potřeme třešňovou náplní a uložíme do chladničky ztuhnout. Ze smetany, ztužovače a vanilkového cukru připravíme pevnou šlehačku. Rovnoměrně ji rozetřeme na ztuhlou třešňovou vrstvu a navrch přitiskneme druhý díl korpusus. Moučník rozkrájime.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Třešnový zákusek z listového těsta"
Zkuste také
Reklama