Třená bábovka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 600×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Třená bábovka ingredience:
16 dkg másla, 4 vejce, 30 dkg cukru, 30 dkg mouky (polohrubé), 0,6 dl mléka, citronová kůra, půl sáčku prášku do pečiva"
Třená bábovka postup:
Máslo jsem nejdříve nakrájela na kousky a dala do mísy na teplé místo povolit. Mezitím jsem si vyšlehala tuhý sníh z bílků, do kterého jsem, aby držel, přidala špetku soli. V tomto pořadí se nemusí umývat metly, a tak jsem se rovnou pustila do těsta. Chvíli jsem šlehala samotné máslo se žloutky, ke kterému jsem postupně přisypávala cukr, a když byla směs utřená do hebké konzistence, přisypala jsem polohrubou mouku a mléko, kterého ale po předchozích zkušenostech dávám víc, asi 1,5 dcl, a stále ještě za spolupráce ručního šlehače jsem vše promíchala. Když mělo těsto vláčnou konzistenci, teprve jsem zlehka stěrkou vmíchala sníh z bílků.Zhruba polovinu těsta jsem nalila do formy na bábovku a do druhé ještě stěrkou přimíchala kakao a tmavou část přidala navrch. Jednoduše stěrkou jsem několikrát projela do hloubky těstem, aby se světlé s tmavým promíchalo, vršek zarovnala do tvaru korýtka (těsto nabude a je proto lepší, aby u krajů bylo vyšší) a formu vložila do trouby. Celé to nezabralo víc než 20 minut a teď už jsem se mohla jenom těšit na kýžený výsledek.Fotografie
Ohodnoťte recept "Třená bábovka"
Zkuste také
Reklama