Peciválky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Sladká jídla
Autor: Lucka
před 16 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 408×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Peciválky ingredience:
10 uvařených brambor, polohrubá mouka, sůl, 1 vejce, sádlo, cukr, mletý mák, 1 hrnek mléka
Peciválky postup:
Vychladlé brambory najemno nastrouháme, smícháme s vejcem, moukou a solí. Utvoříme tužší těsto, vypracujeme váleček a z něho odkrajujeme plátky asi 4 mm tlusté. Rozložímeje na vymazaná plech a pečeme dozlatova.Dáme je do nahřáté mísy, přelijeme horkým mlékem, které hned slejeme, a peciválky posypeme mletým mákem a cukrem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Peciválky"
Zkuste také
Reklama