Jablka se zmrzlinou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Sladká jídla
Autor: Lucka
před 16 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 260×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jablka se zmrzlinou ingredience:
4 velká jablka, štáva z 1 citronu, 6 lžic calvadosu, 1 vanilkový cukr, 8 kopečků vanilkové zmrzliny, 1/4 hrnku marcipánové hmoty, 4 lžíce cukru moučky
Jablka se zmrzlinou postup:
Jablka rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Svaříme citronovou šťávu, calvados a vanilkový cukr. Do směsi vložíme půlky jablek a vaříme asi 5 minut. Poté jablka přemístíme do nakypové formy. Šťávu svaříme dohusta. Zmrzlinu necháme trochu rozmrznout. Marcipán vymícháme s moučkovým cukrem a třemi lžícemi šťávy na krém. Zahřejeme gril. Dortový sáček naplníme krémem a nastříkáme na jablka. Vložíme do trouby a pod grilem krátce zapečeme. Jablka přelijeme vanilkovou zmrzlinou a po dvou rozdělíme na talíře.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Jablka se zmrzlinou"
Zkuste také
Reklama