Tatrankové řezy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 510×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Tatrankové řezy ingredience:
350g polohrubé mouky, 2 tatranky, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 200g krupicového cukru, 1 hera, 300 ml mléka
na ozdobu: čokoládová poleva, oříšky
Tatrankové řezy postup:
Heru s cukrem a žloutky vyšleháme do pěny. Střídavě přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nastrouhanými tatrankami. Nakonec vmícháme mléko a tuhý sníh z bílků. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut. Po vychladnutí můžeme ozdobit polevou a nasekanými oříšky nebo jen pocukrujeme.Fotografie
Ohodnoťte recept "Tatrankové řezy"
Zkuste také
Reklama