Svěží koláč s rebarborou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 440×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Svěží koláč s rebarborou ingredience:
Těsto:
- 250g polohrubé mouky
- 20g krémové prášku
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 70g umletých ořechů
- 125g másla
- 150g krystalového cukru
- 2 vejce
- 150ml mléka
Pudink:
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 50g krystalového cukru
- 30g krémového prášku
- 15g másla
+ 2 jablka, 250g očištěné nakrájené rebarbory, 2 nektarinky, jablečný džem, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy
Svěží koláč s rebarborou postup:
Nejprve si uděláme pudink. V mléce rozmícháme cukr, krémový prášek, vanilkový cukr a za stálého míchání uvaříme pudink, do kterého vmícháme máslo.Těsto
Do mísy dáme mouku, krémový prášek, sůl, prášek do pečiva, ořechy a promícháme. Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme vanilkový cukr a po jednom vejce. Do máslové hmoty přidáme sypkou směs, mléko a jemně zamícháme. Do formy s odnímatelným okrajem vymazané tukem a vysypané moukou rozetřeme polovinu těsta. Na těsto poklademe rebarboru, jednu pokrájenou nektarinku a jablko. Ovoce zalijeme pudinkem a navrch rozetřeme druhou polovinu těsta. Na těsto rozložíme pokrájenou rebarboru, jablko a nektarinky. Pečeme při 180-200C asi 60 minut. Upečený koláč necháme chvíli zchladnout. Z koláče odstraníme bok formy a celý potřeme rozehřátým džemem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Svěží koláč s rebarborou"
Zkuste také
Reklama