Studené předkrmy (celkem 89)
Čekankové puky se sýrem Tartare
Studené předkrmy → Rozdělte čekanku na jednotlivé puky, ozdobte je kostičkami vykrájeného pomeranče, Tartare Apérifrais Provence, na sucho praženými nasekanými vlašskými ořechy, brusinkami a na závěr ... Pokračovat »
Bezlepková palačinka plněná tvarohovo-tuňákovým krémem, salátem lollo-bianco, tuňákem a strouhaným sýrem
Studené předkrmy → Bezlepková palačinka: Smícháme pohankovou mouku s moukou Jizerkou, přidáme žloutky (je nutné použít pouze žloutky, jinak by těsto pěnilo a při pečení by bylo bublinaté), sůl a ml ... Pokračovat »
Křupavá bageta s tuňákem Rio Mare, zastřeným křepelčím vajíčkem a salátem v medovém dresinku
Studené předkrmy → Šikmým řezem ukrojíme z bagety 4 delší plátky, silné asi 1 cm a lehce je potřeme olivovým olejem a opečeme v troubě. Připravíme dresink: do medu, hořčice, balsamica, metlou zašlehá ... Pokračovat »
Tvarohové tyčinky
Studené předkrmy → Z tvarohu, mouky,změklého másla a špetky soli vypracujeme v těsto, které rozválíme na pomoučeném válu na placku.Potřeme jí rozšlehaným vejcem, posypeme solí a kmínem a rádýlkem nak ... Pokračovat »
TZATZIKI - originál
Studené předkrmy → Okurku oloupeme a nakrájíme či nastrouháme na velmi drobné nudličky - pokud možno zbavíme semínek!!! Řecký jogurt dáme do středně velké misky. (Nemáme-li originální řecký jogurt, s ... Pokračovat »
Rohlíčky s cherry rajčátky, šunkou a sýrem
Studené předkrmy → V mléce rozmíchejte cukr a zahřejte ho. Přidejte rozdrobené droždí a nechte v hrníčku vzejít kvásek. Do mísy nasypte mouku, přilijte rozpuštěné máslo, kvásek a dodejte špetku soli. ... Pokračovat »
Nakládaný sýr
Studené předkrmy → Sýry nakrájíme na kostky, cibuli na proužky, česnek na plátky. Suroviny vrstvíme do sklenice. Zalijeme olejem a necháme několik dní uležet v chladu. ... Pokračovat »
Sardinková pomazánkaOlina
Studené předkrmy → V kuchyňském robotu sekáme na drobno cibuli, přidáme sardinky (olej slijeme), pomazánkové máslo, lžičku plnotučné hořčice, sůl a pepř chuti. ozdobíme rajčetem. ... Pokračovat »
Pomazánka z droždí
Studené předkrmy → Cibuli zpěníme na oleji, přidáme droždí a bujon. Jakmile droždí změkne, rozklepneme vejce a mícháme do zhoustnutí. Dochutíme pepřem a sladkou paprikou. ... Pokračovat »
Salámová pomazánkaIda
Studené předkrmy → V kastrůlku lehce zahříváme ocet, olej, kečup, hořčici a cukr, až se nám vše spojí dohromady (nesmí se vařit). Do vychladlé směsi přidáme nastrouhaný nebo umletý salám, na kostičky ... Pokračovat »
Sardinková pomazánka
Studené předkrmy → Máslo utřeme do pěny, přidáme vidličkou rozmělněné sardinky, dobře rozmícháme za postupného přikapávání oleje ze sardinek. Nakonec přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurku. Poma ... Pokračovat »
Pomazánka z vajec a salámu
Studené předkrmy → Natvrdo vařená vejce a salám meleme na mas. strojku, dáme hořčici a ještě chvíli třeme. Pomazánku mažeme na plátky žemlí a zdobíme kyselou okurkou, nakrájenou na kolečka. ... Pokračovat »
Sýrová pomazánka se šunkou
Studené předkrmy → Utřeme sýr a máslo. K tomu přimícháme šunku umletou na masovém strojku. Přidáme drobně rozsekané vejce a cibulku. Podle chuti osolíme a okořeníme. ... Pokračovat »
Salámový dort
Studené předkrmy → Z celého chleba opatrně odkrojíme kůrku a dvakrát podélně rozřízneme a potřeme silnější vrstvou pomazánky dle chuti, kterou každý rád. Potom celý povrch a po celém obvodu potřeme d ... Pokračovat »
Šunkové roládky
Studené předkrmy → Žervé dobře promícháme s koprem, pažitkou, křenem, osolíme a opepříme. Plátky šunky rozložíme, poklademe sýrovou směsí a zabalíme do rolád. Necháme odležet a podáváme. ... Pokračovat »
Avokádový mix
Studené předkrmy → Avokáda oloupeme, nakrájíme na kostičky a rozmixujeme.Přidáme na jemné kostičky nakrájené papriky, rajče a červenou cibulku. Promícháme, přidáme zakysanou smetanu, bílý jogurt. Do ... Pokračovat »
Šunkové roládky
Studené předkrmy → Plátek šunky rozprostřeme, na něj položíme plátek sýra, pomažeme pomazánkou a doprostřed dáme celou okurku. Zavineme a opatrně nakrájíme na menší kusy. Můžeme si pomoci i párátkem. ... Pokračovat »
Bleskový big toust
Studené předkrmy → První plátek chleba pomažeme pomazánkou, položíme na něj plátek šunky, plátek sýra,nakrájenou zeleninu a opět plátek šunky a sýra. Přiklopíme dalším chlebem, postupujeme stejně jak ... Pokračovat »
Vejce plněná žervé s bazalkou a ořechy
Studené předkrmy → Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme je. Vyndáme žloutky a rozmixujeme je spolu se sýrem, sardelovou pastou, česnekem, bazalkou, ořechy a hořčicí. Nakonec vmícháme MAGGI Maj ... Pokračovat »
Bleskový aspik
Studené předkrmy → Zeleninu přecedíme, nálev ze zeleniny doplníme vodou tak, abychom celkem měli 500ml. Z 500ml tekutiny a želatiny připravíme podle návodu na obalu želatinu. Na dno formiček rozdělím ... Pokračovat »