Štrúdl s vanilkovou omáčkou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 4 komentáře zobrazeno 7 936×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Štrúdl s vanilkovou omáčkou ingredience:
800 g hladké mouky
1 menší vejce
1 žloutek
100 ml vlažné vody
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
špetka soli
Náplň:
1 kg kyselejších jablk
2 lžíce citrónové šťávy
3 hrsti jemné strouhanky
50 g rozpuštěného másla
2 sáčky vanilkového cukru
Vanilková omáčka:
300 ml mléka
3 žloutky
1 vanilkový lusk
1 lžíce cukru
2 lžičky bramborového škrobu
Štrúdl s vanilkovou omáčkou postup:
Ze surovin na těsto zpracujeme těsto, rozdělíme jej na 2 díly, každý rozválíme, potřeme rozpuštěným máslem a naplníme směsí, kterou jsme připravili z nastrouhaných jablk, strouhanky, cukru a citrónové šťávy. Záviny potřeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 40 minut dozlatova. Mezitím si připravíme omáčku. Mléko dáme vařit se zrníčky vanilky a cukrem. Když je mléko horké, přidáme škrob rozmíchaný v troše vody a povaříme 2 minuty. Když krém trochu zchladne, opatrně do něj zašleháme žloutky. Závin podáváme teplý a přelitý omáčkou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Štrúdl s vanilkovou omáčkou"
Zkuste také
Reklama