Štramberské uši
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 8 469×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Štramberské uši ingredience:
1kg hl. mouky
50 dkg cukru
50 dkg medu
6 vajec 1 lžička vody
Koření: 3 lžičky skořice
6 hvězdiček badyánu
2 lžičky nového koření
50 kousků hřebíčku
Štramberské uši postup:
Těsto se na vále vypracuje, přidá se mleté koření. V chladnu se nechá do druhého dne odpočívat. Pak se rozválí a vykrajují se kolečka, která se pečou v horké troubě. Po zrůžovění se ihned stáčejí do kornoutků.Nesmí zvlhnout a hotové se nejlépe uchopají ve sklenici či jiné nádobě.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Štramberské uši"
Zkuste také
Reklama