Španělské větry se zavařeninou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 944×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Španělské větry se zavařeninou ingredience:
6 bílků, 300 g moučkového cukru, nastrouhaná kůra z půlky citronu, trochu meruňkové nebo malinové marmelády, trochu jemného krystalového cukru
Španělské větry se zavařeninou postup:
Cukr důkladně prosijeme.Bílky ušleháme hodně dotuha, během šlehání můžeme přidat trochu cukru. Do ušlehého sněhu vmícháme citronovou kůru a zbytek cukru.
Sněhovou hmotou naplníme cukrářský pytlík nebo sáček s ustřihnutým rohem.
Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé placičky.
Na každou položíme malou hromádku marmelády a dalším sněhem zakryjeme do tvaru špičky.
Lehce posypeme krystalem a vložíme do trouby vyhřáté na cca 110°C.
Sušíme přibližně hodinu, měly by získat lehce nahnědlou barvu.
Po vytažení z trouby necháme vychladnout na mřížce.
Uchováváme v suchu.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Španělské větry se zavařeninou"
Zkuste také
Reklama