Rybízový koláč s drobenkou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 189×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Rybízový koláč s drobenkou ingredience:
500 g polohrubé mouky
250–260 ml mléka
80 g krupicového cukru
25 g droždí
2 žloutky + vajíčko na potření okrajů
80 g změklého másla + na vymazání
kůra z 1 citronu
1 lžička soli
500 g červeného rybízu
NA TVAROHOVOU NÁPLŇ:
250 g tučného tvarohu ve vaničce
1 vejce
2 lžíce krupicového cukru
NA DROBENKU:
100 g másla, na kousky
140 g hrubé mouky
100 g krupicového cukru
Rybízový koláč s drobenkou postup:
Mouku prosejte do větší mísy, uprostřed udělejte prstem důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přidejte polovinu cukru a navrch rozdrobte kvasnice. 10 minut nechte vzejít kvásek. Pak přidejte žloutky, máslo, zbylý cukr, citronovou kůru, sůl a postupně i zbytek mléka. Zadělejte těsto – nejprve míchejte vařečkou, až těsto přestane lepit, zpracujte ho rukama. Během dvou hodin nechte těsto na teplém místě zdvojnásobit objem; v míse a zakryté utěrkou. Troubu předehřejte na 170 °C. Plechy nebo koláčové formy vymažte máslem a těsto rozdělte na poloviny. Každou dejte na plech a rukama těsto roztáhněte po celé ploše. Tvaroh smíchejte s vejcem a cukrem dohladka. Pokud je ještě tuhý, zjemněte ho kapkou mléka. Náplň rozetřete dospodu a rybíz dejte navrch. Udělejte si drobenku: Máslo poprašte moukou a cukrem a rychle rukama zpracujte. Drobenkou pak posypte rybíz. Okraje koláčů potřete vejcem a pečte zhruba 20 minut dozlatova.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Rybízový koláč s drobenkou"
Zkuste také
Reklama