Rumové měsíčky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 11 558×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Rumové měsíčky ingredience:
Těsto:
250 g másla nebo Hery
3 PL kakaa holandského typu
150 g moučkového cukru
6 vajec
250 g polohrubé mouky
1/2 bal Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
Rumová poleva:
200 g moučkového cukru
3 PL rumu
3 PL vařicí vody
1 PL oleje
Rumové měsíčky postup:
1. Ke změknutému máslu přidáme cukr a kakao a vše třeme do pěny. Postupně přimícháme žloutky a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech (na papír na pečení) a dáme péct:Cca na 20 min při teplotě 180°C
2. Rumová poleva: Všechny suroviny utřeme do hladka.
3. Upečený koláč vyjmeme z trouby, vyklopíme ho na pracovní desku, stáhneme pečicí papír a ještě na teplý koláč natřeme polevu. Po zaschnutí polevy vykrajujeme kulatou vykrajovací formičkou o průměru 5-6 cm (nebo menší skleničkou) z koláče měsíčky tak, že formičku posunujeme v řádce po půlkruzích. Takto vykrájené měsíčky dáme na servírovací talíř.
TIP: Po sundání pečícího papíru natřeme koláč nejprve slabě marmeládou a teprve pak rumovou polevou. Měsíčky jsou pak jemnější a lesklejší.
TIP 2: Aby nedocházelo k odpadu těsta, je možné tento koláč servírovat nakrájený tradičně na řezy.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Rumové měsíčky"
Zkuste také
Reklama