Recepty - Ryby (celkem 124)
Treska v župánku
Ryby sladkovodní i mořské → Tresku osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Jednotlivé porce obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích, do kterých jsme vmíchali kečup a sladkou papriku a nako ... Pokračovat »
Zapečená treska
Ryby sladkovodní i mořské → Zapékací mísu vymažeme máslem. Na dno položíme plátky tresky. Zakapeme citronem, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky. Rajčata omyjeme, pokrájíme na plátky a rozprostřeme na ... Pokračovat »
Štika na pórku
Ryby sladkovodní i mořské → Porce štiky osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Na pánvi zpěníme nakrájenou cibuli a slaninu, přidáme rybu a z obou stran necháme rychle zatáhnout. Pak přidáme nakráj ... Pokračovat »
Zapečená treska se smetanou
Ryby sladkovodní i mořské → Zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do ní tresku, kterou jsme osolili,opepřili a zakapali citronem.Nalijeme na ní smetanu a dáme do předehřáté trouby péct asi na 30 minut. ... Pokračovat »
Rybí salát
Ryby sladkovodní i mořské → Sardinky nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme na drobno. Okurky nastrouháme na jemno. Bramboru nakrájíme na malé kostičky. Vše smícháme majonézou a jogurtem. ... Pokračovat »
Rybí filé zapečené s rajčaty
Ryby sladkovodní i mořské → Dno zapékací mísy vymažeme máslem, poklademe na dno oloupané a na plátky nakrájené brambory. Osolíme, opepříme.Na to na kolečka nakrájená rajčata.Osolíme, opepříme. Poslední vrstva ... Pokračovat »
Rybí filé se zázvorem na víně
Ryby sladkovodní i mořské → Filé osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, okořeníme kořením na ryby a mletým zázvorem. Olivový olej v pánvi rozehřejeme a filé na něm po obou stranách prudce orestujem. ... Pokračovat »
Plněný pstruh žampiony
Ryby sladkovodní i mořské → Pstruhy osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Na cibuli podusíme žampiony do měkka. Necháme trochu vychladnout. Pak touto směsí naplníme pstruhy, spíchneme párátkem. Pst ... Pokračovat »
Smažený pstruh
Ryby sladkovodní i mořské → Pstruha nasolíme, napepříme a zakapeme citronovou šťávou. Rozšlehané vejce smícháme s nastrouhaným sýrem. Rybu obalíme v hladké mouce, vejci se sýrem a strouhance. Nakonec smaží ... Pokračovat »
Rybí filé na sladkokyselo
Ryby sladkovodní i mořské → Filé nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na proužky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme filé, mrkev a hrášek. Krátce orestujeme ... Pokračovat »
Rybí filé na zázvoru
Ryby sladkovodní i mořské → Filé osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a zaprášíme zázvorem. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém filé smažíme po obou stranách dozlatova. ... Pokračovat »
Česnekový losos
Ryby sladkovodní i mořské → Na kousek alobalu dáme 1 porci lososa. Osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Potřeme 2 stroužkami prolisovaného česneku, posypeme petrželkou a zakapeme olivovým olejem. Z ... Pokračovat »
Rybí karbanátky
Ryby sladkovodní i mořské → Rybí maso pomačkáme vidličkou, přidáme rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme, zaprášíme majoránkou a pokud je směs příliš řídká, přidáme trochu strouhanky. Tvoříme karbanátky, obalím ... Pokračovat »
Zapečená ryba na víně
Ryby sladkovodní i mořské → Zapékací mísu vymažeme máslem Na pánvi s olivovým olejem opečeme z obou stran porce ryby, které jsme osolili, opepřili a zakapali citronovou šťávou. Přendáme do zapékací mísy, pod ... Pokračovat »
Smažené filé s jogurtovým dresingem
Ryby sladkovodní i mořské → Filé osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánev dáme pár kapek olivového olej a rybu na něm osmažíme. Dresing: jogurt smícháme s křenem a dochutíme solí, pepřem a citro ... Pokračovat »
Pikantní kapr se sýrem
Ryby sladkovodní i mořské → Kapra nasolíme, napepříme a zaprášíme paprikou. Zakapeme olivovým olejem. Parmazán smícháme s posekanou petrželkou a kapra v této směsi obalíme. Dáme na kus alobalu, zabalíme a peč ... Pokračovat »
Kapr mnoha chutí
Ryby sladkovodní i mořské → Kapra si naporcujeme a krátce povaříme v osolené vodě (asi 10 minut). Vývar z ryby necháme stranou. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Lehce osmažíme na másle a cibulce. Z ... Pokračovat »
Pečený losos s pikantní omáčkou
Ryby sladkovodní i mořské → Lososa osolíme,opepříme,zakapeme šťávou a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpálíme olej a rybu na něm z obou stran opečeme. Omáčka: Smetanu smícháme s trochou křenu (záleží ... Pokračovat »
Lahodný losos
Ryby sladkovodní i mořské → Porci lososa osolíme, opepříme a zakapeme šťávou z půlky pomeranče. Obalíme v hladké mouce a smažíme ze všech stran na oleji dozlatova. ... Pokračovat »
Rybí filé se slaninou
Ryby sladkovodní i mořské → Do vymazaného pekáčku vložíme kusy filé. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plát položíme plátek slaniny a plátek sýra. Zalijeme smetanou a pečeme ve vyhřáté troubě asi ... Pokračovat »