Recepty - Předkrmy (celkem 224)
Salámová pomazánkaIda
Studené předkrmy → V kastrůlku lehce zahříváme ocet, olej, kečup, hořčici a cukr, až se nám vše spojí dohromady (nesmí se vařit). Do vychladlé směsi přidáme nastrouhaný nebo umletý salám, na kostičky ... Pokračovat »
Sardinková pomazánka
Studené předkrmy → Máslo utřeme do pěny, přidáme vidličkou rozmělněné sardinky, dobře rozmícháme za postupného přikapávání oleje ze sardinek. Nakonec přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurku. Poma ... Pokračovat »
Pomazánka z vajec a salámu
Studené předkrmy → Natvrdo vařená vejce a salám meleme na mas. strojku, dáme hořčici a ještě chvíli třeme. Pomazánku mažeme na plátky žemlí a zdobíme kyselou okurkou, nakrájenou na kolečka. ... Pokračovat »
Sýrová pomazánka se šunkou
Studené předkrmy → Utřeme sýr a máslo. K tomu přimícháme šunku umletou na masovém strojku. Přidáme drobně rozsekané vejce a cibulku. Podle chuti osolíme a okořeníme. ... Pokračovat »
Pizza s houbami
Teplé předkrmy → Z mouky s práškem do pečiva, vajec, oleje, soli a mléka, vypracujeme těsto. Cibuli nakrájíme na kostičky a na tuku ji zapěníme. Houby překrájíme a na cibuli podusíme. Přidáme oso ... Pokračovat »
Mňamka
Teplé předkrmy → Z bílků našleháme tuhý sníh, zlehka přidáme krupici a žloutky, vlijeme do vymaštěné zapékací mísy a upečeme. Hotovou mňamku pomalu zakapáváme teplým a sladkým mlékem, necháme vsákn ... Pokračovat »
Trhanec
Teplé předkrmy → Mouku rozmícháme s mlékem na hladké těstíčko. Přimícháme žloutky, sůl, cukr a nakonec tuhý sníh ušlehaný s bílků a prášek do pečiva. Na pekáči rozpálíme máslo, vylijeme na něj těst ... Pokračovat »
Zapečené housky s celerem
Teplé předkrmy → Celer nastrouháme na jemno, smícháme se sýrem. Housky rozřízneme, navršíme na ně celerovou směs a dáme do vyhřáté trouby zapéct (cca 10 minut). ... Pokračovat »
Salámový dort
Studené předkrmy → Z celého chleba opatrně odkrojíme kůrku a dvakrát podélně rozřízneme a potřeme silnější vrstvou pomazánky dle chuti, kterou každý rád. Potom celý povrch a po celém obvodu potřeme d ... Pokračovat »
Topinky se sýrovou směsí
Teplé předkrmy → Umícháme směs z na jemno nakrájené cibule, kečupu, vajec a nastrouhaného sýra. Podle chuti osolíme a opepříme. Tousty opečeme dozlatova, potřeme podle chuti česnekem. Plátky slanin ... Pokračovat »
Špaldová pizza se sýrem a slaninou
Teplé předkrmy → Z ingrediencí vytvoříme těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Po vykynutí rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme protlakem, posypeme oreganem ... Pokračovat »
Šunkové roládky
Studené předkrmy → Žervé dobře promícháme s koprem, pažitkou, křenem, osolíme a opepříme. Plátky šunky rozložíme, poklademe sýrovou směsí a zabalíme do rolád. Necháme odležet a podáváme. ... Pokračovat »
Avokádový mix
Studené předkrmy → Avokáda oloupeme, nakrájíme na kostičky a rozmixujeme.Přidáme na jemné kostičky nakrájené papriky, rajče a červenou cibulku. Promícháme, přidáme zakysanou smetanu, bílý jogurt. Do ... Pokračovat »
Bramborové kostky
Teplé předkrmy → Asi do půl hrnku vlažného mléka přidáme špetku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek.Do mísy dáme mouku, na jemno nastrouhané brambory, vejce, pak přidáme kvásek a zbylé ... Pokračovat »
Šunkové roládky
Studené předkrmy → Plátek šunky rozprostřeme, na něj položíme plátek sýra, pomažeme pomazánkou a doprostřed dáme celou okurku. Zavineme a opatrně nakrájíme na menší kusy. Můžeme si pomoci i párátkem. ... Pokračovat »
Bleskový big toust
Studené předkrmy → První plátek chleba pomažeme pomazánkou, položíme na něj plátek šunky, plátek sýra,nakrájenou zeleninu a opět plátek šunky a sýra. Přiklopíme dalším chlebem, postupujeme stejně jak ... Pokračovat »
Vejce plněná žervé s bazalkou a ořechy
Studené předkrmy → Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme je. Vyndáme žloutky a rozmixujeme je spolu se sýrem, sardelovou pastou, česnekem, bazalkou, ořechy a hořčicí. Nakonec vmícháme MAGGI Maj ... Pokračovat »
Bleskový aspik
Studené předkrmy → Zeleninu přecedíme, nálev ze zeleniny doplníme vodou tak, abychom celkem měli 500ml. Z 500ml tekutiny a želatiny připravíme podle návodu na obalu želatinu. Na dno formiček rozdělím ... Pokračovat »
Aspikový dort
Studené předkrmy → Vodu, lák z okurek ochutíme solí a cukrem podle chuti. Pak přidáme želatinu, kterou jsme připravili podle návodu na sáčku. Formu vypláchneme studenou vodou a nalijeme do ní slabou ... Pokračovat »
Jednoduchý aspik
Studené předkrmy → Dle návodu na sáčku si připravím želatinu, místo vody použijeme nálev z moravanky. Do formy dáme trochu želatiny, na ní zeleninu, šunku, sýr, vejce a opět želatinu. Necháme pořádn ... Pokračovat »