Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Těstoviny mišmaš
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Kuřecí prsa naplocho rozpůlíme a lehce naklepeme. Potřeme olejem, posypeme kořením a necháme aspoň hodinu uležet v chladnu. Pak maso osolíme a na rozpáleném oleji z obou stran opeč ... Pokračovat »
Kapří kuličky
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Kapra zbavíme kůže a větších kostí. Maso nakrájíme na kousky, osolíme, pokropíme citronovou šťávou (z necelé půlky citronu) a ručním mixérem rozdrtíme. Přilijeme trochu smetany a z ... Pokračovat »
Masová směs na topinky
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Očištěný celer jemně nastrouháme. Papriku nakrájíme na nudličky. Na oleji osmahneme celer, přidáme maso, osolíme, opepříme, okořeníme a za stálého míchání opékáme asi 10 minut. Pak ... Pokračovat »
Maso na zelí
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Na pánvi potřené olejem orestujeme maso do zhnědnutí, osolíme a okořeníme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme olejem a na dno rozložíme okapané zelí (kdo ch ... Pokračovat »
Krkonošské kuře
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Omyté a osušené kuře osolíme zevnitř i zvenku. Zelí necháme okapat a překrájíme na drobnější kousky. Uzené pokrájíme na drobné kostičky a opečeme na pánvi. Přidáme zelí a společn ... Pokračovat »
Paprikový guláš
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, cibuli a anglickou na drobné kostičky. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli se slaninou dozlatova. Přidáme maso a za častého míchání poř ... Pokračovat »
Obrácené řízky
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Platky tence naklepeme,osolime a opeprime a posypeme drcenym kminem. Obalime je ve smesi jemne stouhanky smichame s jemne nastrouhanym tvrdym syrem,nakonec je potahneme v rozsleha ... Pokračovat »
Maso šesti chtí
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Maso naklepeme a kazdy dil prepulime. Opeprime,posypeme zazvorem,namazeme horcici a obalime z obou stran v mouce. Na oleji zprudka z obou stran opeceme. POak snizime teplotu a s ... Pokračovat »
Kuřecí karbanátky Caesar
Drůbež → Všechny ingredience kromě slaniny smícháme dohromady, dochutíme solí a pepřem. Masovou směs rozdělíme na 4 díly a vytvarujeme z nich klasické karbanátky. Jednotlivé karbanátky zaba ... Pokračovat »
Závitky mnam
Vepřové maso → Platky masa osolime,potreme horcici,na povrch polozime platek syra a kousky klobasy. Vse stocime do zavitku. Jednotlive zavitky dame do zapekaci misy,okolo naskladame oloupane a ... Pokračovat »
Kuře na způsob vepřového
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Stehna umyjeme ve stude vode,osolime a okminujeme. Vlozime je do pekacku,pridame nakrajenou cibuli,pridame nastrouhane brambory,podlijeme vodou a varime domekka. Jako prilohu pod ... Pokračovat »
Lošnický řízek
Vepřové maso → Do platku masa zarizneme kapsu a zlehka je naklepeme. Kapsu naplnime tvaruzkem a maso spichneme jehlou ci paratky. Nepatrne osolime,obalime v mouce,vejce a strouhance. Osmazime ... Pokračovat »
Anglický biftek
Vepřové maso → Z odblaněné svíčkové nakrájíme bifteky o hmotnosti asi 150g. Hranou ruky je velmi lehce naklepeme, pak je osolíme, opepříme a rukou zakulatíme. Bifteky jemně pokapeme trochou ole ... Pokračovat »
Pečené kuře na víně
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Kure naporcujeme na kousky,osolime,opeprime a opeceme je na oleji dozlatova. Brambory oloupeme a nakrajime na silnejsi kolecka. Papriku,sunku a cibuli nakrajime na platky. Vse p ... Pokračovat »
Pestré frikasé ze slepice
Drůbež → Slepici opláchneme, vložíme do 1l vařící osolené vody a přivedeme do varu. Pěnu odstraníme. Polévkovou zeleninu a cibuli očistíme, opláchneme a oloupeme. Bobkový list a celý pepř p ... Pokračovat »
Masové šátečky
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Z mouky,vajec,soli a vody vypracujeme testo,zabalime ho do folie a nechame 30 minut odpocinout. Mlete maso smichame s nastrouhanym syrem,bazalkou a korenim. Testo rozvalime na kr ... Pokračovat »
Uzené koleno s kysaným zelím
Vepřové maso → Koleno opláchneme a osušíme. Bobkový list, pepř, nové koření, jalovčinky, cukr a oloupanou cibuli spolu s kolenem dáme do 1 litru horké vody, přivedeme k varu a uvaříme do měkka. K ... Pokračovat »
Pečené vepřové koleno
Vepřové maso → Kolena opláchneme a osušíme. Vetřeme do nich sůl, pepř a grilovací koření. Kolena položíme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě, podléváme vodou a přeléváme výpekem. Cibule oloup ... Pokračovat »
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové maso → Panenku zbavíme blan a zbytků tuku, opláchneme, osušíme a nakrájíme na 16 kousků. Hořčici, kečup, strouhanku smícháme a ochutíme solí, pepřem, paprikou a majoránkou. Plátky masa ... Pokračovat »
Cibulové kotlety s hořčicovým krémem
Vepřové maso → Kotlety opláchneme, osušíme, poprášíme solí a pepřem. Potřeme dijonskou hořčicí. Cibule oloupeme, nakrájíme na drobno, rozdělíme na kotlety, přitiskneme a dáme na plech potřený ole ... Pokračovat »