Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Kuře s rýží
Drůbež → Kuře opečeme zprudka na pánvi 6 - 8 minut po každé straně. Mezitím si nakrájíme cibuli a česnek. Maso osolíme po obou stranách a přidáme cibuli s česnekem a plátkem másla. Opečené ... Pokračovat »
Kuře na bazalce
Drůbež → Kuře dáme do pekáčku, mezi kůži a maso vložíme plátky másla, na máslo vložíme lístky bazalky, kuře posypeme kořením a dáme péct na 200stupnů. ... Pokračovat »
Pečené koleno
Vepřové maso → Koleno opláchneme a vložíme do tlakového hrnce. Přidáme oloupanou a přepůlenou cibuli, bobkový list, nové koření a pepř. Zalijeme vodou, zavřeme a dáme asi na 60 minut vařit. Měkké ... Pokračovat »
Hovězí závitek
Hovězí maso → Plátky masa na okrajích nařízneme a dobře naklepeme, osolíme a opepříme. Na části sádla osmahneme polovinu drobně nakrájené cibule dozlatova, přidáme na kostky nakrájený šunkový sa ... Pokračovat »
Marinovaný bůček
Vepřové maso → Bůček nakrájíme na kostky a smícháme s ostatními ingrediencemi a necháme přes noc odležet. Poté prudce osmažíme (olej už na pánev nedáváme) a přidáme žampiony. Necháme bůček vysm ... Pokračovat »
Kuřecí játra s bazalkou a zeleninou
Drůbež → Kuřecí játra opláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do misky , zasypeme bazalkou, přidáme lžičku oleje a promícháme. Necháme odstát 30 minut v chladničce. Na rozehřátou pánev ... Pokračovat »
Plněný bůček
Vepřové maso → Plát bůčku zredukujeme o 30-40dkg a vzniklé ořezy, které použijeme na mletou směs, nakrájíme na plátky, osolíme, přidáme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku, promícháme a dáme do le ... Pokračovat »
Marinovaný králík
Drůbež → Ze surovin na marinádu umícháme marinádu. Králíka naporcujeme, omyjeme a osoušíme. Naložíme do marinády a necháme odležet.Králíka přendáme do pekáče, přilijeme i marinádu. Cibuli o ... Pokračovat »
Plněný bůček
Vepřové maso → Rohlíky pokrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme asi 20 minut stát. Mrkev nastrouháme , ostatní zeleninu jemně pokrájíme. K pečivu přidáme vejce, všechnu zeleninu, osolíme op ... Pokračovat »
Kuře po italsku
Drůbež → Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme. Máslo smícháme s kořením a dáme ho pod kůži kuřete. Osolíme, opepříme a přendáme na plech. Brambory očistíme, nakrájíme na kostky. Osolíme, o ... Pokračovat »
Bifteky s volským okem
Vepřové maso → Na pánvi zprudka osmažíme nenaklepané nasolené maso, popepříme. Osnažíme volská oka. Na talíř pak dáme nejdříve maso a nahoru volské oko . Přílohu zvolíme dle chuti. ... Pokračovat »
Vepřové plátky s česnekem a křenovou směsí
Vepřové maso → Plátky masa nařízneme po obvodu, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Podlijeme teplou vodou do výše 1/2 cm a dus ... Pokračovat »
Bifteky jinak
Hovězí maso → Maso nakrájíme na silnější plátky ,osolíme, opepříme, naklepeme. Do kastrolu dáme olej , vrstvu nakrájené cibule na kolečka, vrstvu plátků masa na ně opět cibuli , opět maso a stř ... Pokračovat »
Steak ze svíčkové
Hovězí maso → Plátky masa opepříme. Na pánev nalijeme olivový olej, necháme ho rozpálit. Do rozpáleného oleje vložíme plátky masa a pečeme z každé strany 2-4 minuty (záleží jak máme silný plát m ... Pokračovat »
Kuřecí roláda
Drůbež → Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Na troše olivovém oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme propraný špenát a dusíme do měkka. Osolíme, ... Pokračovat »
Bochánky mletého masa se zelím a domácím knedlíkem
Mleté masa → Zeli: kysané zelí podlijeme vodou, dusíme , osolíme a dosladíme dle chuti. Bochánky- na másle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, kterou přidáme k mletému masu, poté přidáme vej ... Pokračovat »
Řízky na bešamelu
Vepřové maso → Maso nakrájíme na řízky. Každý řízek naklepeme osolíme a opepříme. Dvě třetiny sádla rozpálíme v pánvi, vložíme do něj řízky opečeme. Rostlinný tuk rozpustíme, přisypeme hladko ... Pokračovat »
Marinovaná vepřová panenka
Vepřové maso → Plátky panenky rozklepeme paličkou, mírně osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. V oleji rozmícháme grilovací koření a sladkou mletou papriku a plátky masa vložíme do této směsi. ... Pokračovat »
Kuře na zelenině
Drůbež → Do pekáče dáme zeleninu i s nálevem, kuře a koření, posolíme a podlejeme cca 1 dc. vody a dáme péct na 180°C.. Uvaříme těstoviny. Upečené kuře vyndáme z pekáče ,těstoviny promíchám ... Pokračovat »
Grilovací klobásky v trojobalu
Grilované maso → Klobásky obalíme v mouce , vajíčku a strouhance.Pomalu smažíme na oleji .Podáváme s bramborovou kaší a zeleninou ... Pokračovat »