Rebarborový koláč
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Daniela
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 272×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Rebarborový koláč ingredience:
500g rebarbory
60g cukru
Těsto:
250g mouky
80g cukru
1 sáček vanilkového cukru
na špičku nože prášku do pečiva
špetka soli
150g másla
1 vejce
drobenka
Rebarborový koláč postup:
Očištěnou rebarboru nakrájíme na kousky, smícháme s cukrem necháme přes noc pustit šťávu. Druhý den necháme rebarboru okapat, šťávu uschováme. Mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a práškem do pečiva. Přidáme máslo nakrájené kousky a vajíčko. Všechny přísady rychle zpracujeme v těsto, které necháme asi hodinu odpočinout v chladu. Těsto rozválíme na půl centimetru silnou placku, kterou vložíme do formy. Těsto propícháme vidličkou a předpečeme asi 15 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů.Těsto poklademe rebarborou, posypeme drobenkou a dáme ještě dopéct.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Rebarborový koláč"
Zkuste také
Reklama