Rady a tipy
Křupavé bramboráčky
Bramboráky patří mezi oblíbené jídlo mnoha lidí, ovšem ne každému se povedou tak, aby byly křupavé, jemné a lahodné. Vyzkoušejte následující rady: ... Pokračovat »
Obměny špenátu
Také patříte mezi milovníky špenátu a chtěli byste ho zajímavě obměnit? Vyzkoušejte následující tipy: ... Pokračovat »
Pravý špekáček při pečení voní, ošizený čmoudí. Co byste měli vědět?
Nejčastějším druhem masa, který lidé jedí v zemích Evropské unie, je vepřové. Mezi jeho největší spotřebitele ve světě patří Česká republika. Češi jsou také, zejména nyní, kdy zač ... Pokračovat »
Jaká jsou rizika opékání a grilování a jak se jim bránit?
Zařala grilovací sezóna a pokud hovoříme o úpravě uzenin na přímém ohni, je férové se zmínit o určitých rizicích této úpravy. Je pravda, že působení kouře je spojeno s karcinogenn ... Pokračovat »
Grilování na dřevěném uhlí
Maso grilované na dřevěném uhlí má vždy vynikající chuť a vůni. A už i samotná příprava masa v grilu je příjemným odpočinkem a zábavou. ... Pokračovat »
Tipy marinád na králičí maso
Králičí maso můžeme před pečením vylepšit marinováním. Marinádu používáme i na podlévání masa, protože se do ní vyluhují cenné látky. ... Pokračovat »
Nejsou krokety jako krokety
Záleží na ochucení bramborové hmoty i na obalení kroket. Zde je několik tipů na inspiraci: ... Pokračovat »
Houskový knedlík jako od babičky
Knedlíky připravujeme zásadně z hrubé mouky. Při použití hladké mouky se snadno rozvaří a jsou pak oslizlé. ... Pokračovat »
Tipy na netradiční domácí majonézy
Domácí majonézy lze připravit i snadněji a dietněji. Vyzkoušejte některý z následujících receptů. ... Pokračovat »
Tipy na obložené chlebíčky a jednohubky
Chlebíček s křenovou pomazánkou Na plátek veky namažeme křenové máslo a položíme plátek šunky. Přizdobíme plátkem natvrdo uvařeným vejcem,osminkou rajčete, proužkem žluté papr ... Pokračovat »
Jak správně připravit kynuté těsto
Pokud při přípravě kynutého těsta dodržíte několik zásad i vaše koláče budou dokonalý. ... Pokračovat »
Jak si připravit skvělou kávu a čaj
K přípravě dobré kávy je nutno volit kvalitní druh kávy, která má být umletá co nejjemněji. Nápoj získává nejvýraznější aroma, když kávu umeleme těsně před vařením. ... Pokračovat »
Jak připravit výborný masový vývar
Na přípravu vývaru používáme raději méně tučné hovězí maso. Čím je maso vyzrálejší, tím bude vývar silnější. ... Pokračovat »