Polévané řezy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 835×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Polévané řezy ingredience:
4 lžíce medu, 20 dag másla, 3 vejce, 30 dag moučkového cukru, 60 dag hladké mouky, po 1 lžičce mleté skořice, hřebíčku a fenyklu, 1/2 lžičky jedlé sody, 12 dag mletých ořechů, citrónová kůra
Polévané řezy postup:
Mouku smíchanou se sodou prosijeme na vál, přidáme cukr, med, nasekané máslo, koření, ořechy, kůru a celá vejce. Dobře zpracované těsto necháme asi hodinku odpočnout. Rozválený plát na vymazaném plechu upečeme v prudké troubě, necháme vychladnout a potřeme rumovou polevou. Krájíme na menší řezy.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Polévané řezy"
Zkuste také
Reklama